Perinneruokakilipailu


Sapuskat & Evhät- perinneruoka kilipailu

Markkinavieraiden toiveisiin vastataan järjestämällä perinneruoka kilipailu. Näin saamme entisestään tehostettua RWM:n henkeä ja tunnelmaa tapahtuman sisällä. Perinneruokia Lapista ja maailmalta, tulee tuomaroimaan ammattikokit yhdessä markkinavieraiden kanssa, jotka voivat valita oman suosikki herkkunsa.

Voittaja saa seuraavalle vuodelle ilmaisen myyntipaikan ja puukkoseppä Harri Anttilan käsintaotun ammattikokkaajan keittiöveitsen.

Perinneruoka on ruokaa, jonka sisältöön, valmistamiseen, tarjoiluun ja syömiseen liittyvä tieto, tapa ja osaaminen on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Perinneruoat ovat tärkeä osa monien juhlapyhien, esimerkiksi joulun ja pääsiäisen viettoa.
– Wikipedia

  • Kaikille avoin kilipailu. Yksityisille henkilöille, yhdistyksille ja seuroille, sekä ravintoloille ja yrityksille.
  • Ruokaa Lapista esim. poron kuivalihakeitto ja maailmalta, esim. Ukrainasta, mm. borssi- keitto.
  • Osallistujilla pitää olla oma koju tai sääntöjen mukainen myyntipaikka.
  • Sapuskan voi tehdä muualla ja tuoda paikanpäälle.
  • Annoksen kokoa ja määrää ei määritellä.