Koju- ja telttapaikat


Vuoden 2024 Wanhat Markkinat lähestyvät ja tuttuun tapaan markkinoilta löytyy runsas joukko kojumyyjiä, perinteisiä käsitöitä, ruokaa ja paikallisia näytteilleasettajia. Nähdään Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla 16.-18.8.2024! Rillumarei hei hei!

Vuoden 2024 koju- ja telttapaikat on loppuunmyyty

Koju- ja telttapaikat tämän vuoden markkinoilla on myyty loppuun. Peruutuspaikkoja voi kysellä kojuvastaavalta rwm.kojut@gmail.com.

Katso myös ilmoittautumisohjeet alempana tällä sivulla

Tänä vuonna keskitymme erityisesti markkinoiden alkuperäiseen ideaan luoda sitä oikeaa Wanhan ajan tunnelmaa ja pyydämme myös myyjiä kiinnittämään erityistä huomiota kojujen koristeluun ja pukeutumiseen.

Kaikkiin kysymyksiin vastaamme ilolla, lisätietoa saa lähettämällä sähköpostia rwm.kojut@gmail.com.
Myös kojuvastaavat ovat talkoolaisia ja emme aivan päivittäin lue sähköpostia, mutta vastaamme kyllä kaikkiin meille saapuneisiin sähköposteihin.

Nähdään markkinoilla!

Terveisin
Marjut Mäkimurto ja Jenna Manninen
puh. 0400 149 355
Kojuvastaavat

Myyntikojujen ja telttapaikkojen periaatteet:

 • Itse tehtyjä käsityö- tai elintarvike-artikkeleita.
 • Perinnetuotteita ja kulttuurihistoriallisia artikkeleita
 • Ei massatuotantotavaraa tai muovikrääsää ”Made in China”.

Muuta tärkeää koju- ja telttamyyjille:

 • Myyjien on pukeuduttava wanhan ajan tyyliin, jolla tässä tarkoitetaan 1850–1950 – lukujen mukaisesti. Pukukoodin noudattamatta jättäminen johtaa myyntipaikan välittömään menettämiseen. Näin taataan mukava tunnelma markkinoille tuleville vierailijoille. Pukeutuminen vetää myös porukkaa kojulle.
 • Myyntikojuja on suotavaa somistaa wanhan ajan tyyliin, ja kaikkien myyntitelttojen on oltava wanhan tyylin mukaisia. Mikäli markkinoilla havaitaan teltta, joka ei sovi wanhan ajan tyyliin, myyjä menettää myyntipaikkansa välittömästi. Tähän tullaan kiinnittämään enemmän huomiota.
 • Ensisijaisesti myyjien tulee käyttää kaasua tai aggregaatteja. Mahdollisesta sähkön saannista on aina neuvoteltava kojuvastaavan kanssa erikseen.
 • Myyjien on itse huolehdittava asianmukaiset luvat toiminnalleen. Elintarvikemyyntiä varten on tehtävä väliaikainen elintarvikkeiden myynti-ilmoitus Rovaniemen kaupungille ja arpajaisia varten on itse pidettävä huoli siitä, tarvitseeko arpajaislupaa anoa poliisilta. Anniskeluoikeudet myöskin tulee itsellä huolehtia kuntoon, kuten myös järjestyksenvalvojat omalle paikalleen, mikäli anniskelua tapahtuu. Poliisi osaa ohjeistaa tästä asiasta paremmin. Rovaniemen Wanhat Markkinat eivät tarkista näitä lupa-asioita, vaan luotamme, että myyjät ovat hoitaneet asiat kuntoon. Mikäli viranomainen lähestyy meitä, että tällä yrittäjällä/myyjällä ei ole luvat kunnossa, poistamme kyseisen yrittäjän/myyjän markkinoilta saman päivän aikana.

Ilmoittautumisohjeet

 1. TULOSTA ilmoittautumiskortti, joka päivitetään vuodelle 2024 tälle sivulle. Huom. Ilmoittautuminen alkaa 2.5.2024. Jos et pysty missään tulostamaan ilmoittautumiskorttia, pyydä kojuvastaavaa lähettämään sellainen sinulle postitse. Kojuvastaavan  yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista. On myös mahdollista, että lähetät skannatun ilmottautumiskortin sähköpostitse, mutta se vaatii, että se täytetään mustekynällä.
 2. TÄYTÄ ja allekirjoita ilmoittautumiskortti. Ilmoittautumiskortti on samalla sopimus, joten allekirjoittamalla sen sitoudut noudattamaan Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden sääntöjä. Allekirjoitus tulee tehdä oikealla kynällä emmekä hyväksy tietokoneella kirjoitettua.
 3. LÄHETÄ ilmoittautumiskortti kirjepostina tai tarvittaessa skannattuna kojuvastaavalle. Yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista.
 4. ODOTA vastausta ja lue saamasi vastaus huolellisesti. Vastaus sisältää mm. laskun sekä tarkemmat ohjeet markkinoita varten. Muistathan, että Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään kokonaan talkoovoimin, joten vastauksessa saattaa ruuhkasta riippuen kestää viikosta kahteen. Mikäli kojuvastaavasta ei kuulu mitään tai et saa minkäänlaista vastausta, niin soita tai lähetä sähköpostia.
Täytä ja tulosta ilmoittautumiskortti alta:

Pukeutumiskuvia