Koju- ja telttapaikat

01.08.2022 Kojuilmottautuminen menee kiinni

Kiitoksia kaikille ilmottautuneille ja tänään on elokuun ensimmäinen päivä eli ilmottautuminen on sulkeutunut. Pääsemme suunnittelemaan markkinoita nyt kunnolla. Ilmottautuneille lähetän info sähköpostia tällä viikolla, jossa muistututan perusasioista ja säännöistä. Mikäli et ole saanut tähän mennessä lähettämääsi ilmottautumiskorttiin vastausta tai laskua, niin soita 0440-469898 tai lähetä sähköpostia rwm.kojut@gmail.com, niin selvitetään asia.

Mikäli on herännyt kysymyksiä, niin lisätietoa saa lähettämällä sähköpostia rwm.kojut@gmail.com. Pyrimme lukemaan sähköpostia aktiivisesti, mutta olemme molemmat päivätöissä, joten älä ihmettele, jos vastausta ei kuulu saman päivän aikana. Teemme markkinoita talkootyönä ja käyttäen omaa vapaa-aikaamme.

Terveisin
Mikko Anetjärvi ja Marjut Mäkimurto
Kojuvastaavat
Puh: 0440-469898. Voi soittaa arkisin klo 9-15 välillä, jos tulee akuuttia kysymystä. Kentät ovat täällä korvessa vähän heikot, joten älä ihmettele, jos puhelu saattaa katketa tai puhelu siirtyy vastaajaan.

####################

######## Alla perus infoa #######

Myyntikojujen ja telttapaikkojen periaatteet:

 • Itse tehtyjä käsityö- tai elintarvike-artikkeleita.
 • Perinnetuotteita ja kulttuurihistoriallisia artikkeleita
 • Ei massatuotantotavaraa tai muovikrääsää ”Made in China”.

Muuta tärkeää koju- ja telttamyyjille:

 • Myyjien on pukeuduttava wanhan ajan tyyliin, jolla tässä tarkoitetaan 1850–1950 -lukujen mukaisesti. Pukukoodin noudattamatta jättäminen johtaa myyntipaikan välittömään menettämiseen. Näin taataan mukava tunnelma markkinoille tuleville vierailijoille. Pukeutuminen vetää myös porukkaa kojulle.
 • Myyntikojuja on suotavaa somistaa wanhan ajan tyyliin, ja kaikkien myyntitelttojen on oltava wanhan tyylin mukaisia. Mikäli markkinoilla havaitaan teltta, joka ei sovi wanhan ajan tyyliin, myyjä menettää myyntipaikkansa välittömästi. Tähän tullaan kiinnittämään enemmän huomiota.
 • Sähköllistä paikkaa voi toivoa, mutta sähkön saanti myyntipaikalle ei missään nimessä ole itsestäänselvyys. Mahdollisesta sähkön saannista on aina neuvoteltava kojuvastaavan kanssa erikseen. Aikaisempina vuosina on sulakkeet paukkuneet, joten katsotaan ollaanko tänä kesänä opittu mitään uutta. 🙂
 • Myyjien on itse huolehdittava asianmukaiset luvat toiminnalleen. Elintarvikemyyntiä varten on tehtävä väliaikainen elintarvikkeiden myynti-ilmoitus Rovaniemen kaupungille ja arpajaisia varten on itse pidettävä huoli siitä, tarvitseeko arpajaislupaa anoa poliisilta. Anneskeluoikeudet myöskin tulee itsellä huolehtia kuntoon, kuten myös järjestyksenvalvojat omalle paikalleen, mikäli anniskelua tapahtuu. Poliisi osaa ohjeistaa tästä asiasta paremmin. Rovaniemen wanhat markkinat eivät tarkista näitä lupa-asioita, vaan luotamme, että myyjät ovat hoitaneet asiat kuntoon. Mikäli viranomainen lähestyy meitä, että tällä yrittäjällä/myyjällä ei ole luvat kunnossa, poistamme kyseisen yrittäjän/myyjän markkinoilta saman päivän aikana.

ILMOITTAUTUMISOHJEET:

 1. TULOSTA ilmoittautumiskortti sivun oikeasta laidasta (julkaistaan toukokuun puolella) tai painamalla sivun yläreunassa olevaa linkkiä. Jos et pysty missään tulostamaan ilmoittautumiskorttia, pyydä kojuvastaavaa lähettämään sellainen sinulle postitse. Kojuvastaavan  yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista. On myös mahdollista, että lähetät skannatun ilmottautumiskortin sähköpostitse, mutta se vaatii, että se täytetään mustekynällä.
 2. TÄYTÄ ja allekirjoita ilmoittautumiskortti. Ilmoittautumiskortti on samalla sopimus, joten allekirjoittamalla sen sitoudut noudattamaan Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden sääntöjä. Allekirjoitus tulee tehdä oikealla kynällä emmekä hyväksy tietokoneella kirjoitettua.
 3. LÄHETÄ ilmoittautumiskortti kirjepostina tai tarvittaessa skannattuna kojuvastaavalle. Yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista.
 4. ODOTA vastausta ja lue saamasi vastaus huolellisesti. Vastaus sisältää mm. laskun sekä tarkemmat ohjeet markkinoita varten. Muistathan, että Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään kokonaan talkoovoimin, joten vastauksessa saattaa ruuhkasta riippuen kestää viikosta kahteen. Mikäli kojuvastaavasta ei kuulu mitään tai et saa minkäänlaista vastausta, niin soita tai pistä sähköpostia, että mikä on tilanne. Päästään molemmat saman tien samalle viivalle tilanteen kanssa.

Pukeutumiskuvat