Koju- ja telttapaikat

06.04.2020

Hyvää alkavaa pääsiäisviikkoa. Monia on nyt mietityttänyt tämä korona-tilanne ja järjestetäänkö näitä markkinoita. Pidämme isomman palaverin 01.05.2020 yhdistyksen keskuudessa ja katomme mitä Suomen hallitus on päättänyt. Toistaiseksi yli 500 hengen tapahtumat on kieletty 31.5.2020 asti. Toistaiseksi tämä rajoitus ei ylety Rovaniemen wanhoille markkinoille asti, joka järjestetään 21.-23.08.2020. Toisin sanoen pyörät jatkavat pyörimistään suunnittelun osalta, että markkinat järjestetään tänä kesänä kuten aikaisempinakin vuosina. Mikäli THL:n ja valtion päätökset muuttuvat ja tapahtumanjärjestämisen esto pitenee koskemaan myös Rovaniemen wanhoja markkinoita, niin noudatamme tätä ohjeistusta ja peruutamme markkinat. Muuten painamme eteen päin suunnitelman mukaisesti.

Kojuilmottautuminen aukeaa toukokuun puolella. Uutta ilmottautumiskorttia suunnittelen parasta aikaa tälle vuodelle, joten älkää tulostako ja täyttäkö viime vuoden 2019 lomaketta.

Ystävällisin terveisin ja pysykää terveinä,

Rovaniemen Wanhat Markkinat
Mikko Anetjärvi
kojuvastaava
Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla rwm.kojut@gmail.com.
Arkisin klo 10-15 numerosta 040 253 8392

www.rovaniemenwanhatmarkkinat.fi
www.facebook.com/RovaniemenWanhatMarkkinat

###########################

Vuoden 2019 ja sitä seuraaville Wanhoille markkinoille voi osallistua vain puurakenteisella myyntikojulla. Ei muovisia pop-up telttoja. Poikkeuksista neuvoteltava kojuvastaavan kanssa. Esimerkiksi myyntiautot.

———————————————————————————–

Myyntikojujen ja telttapaikkojen periaatteet:

 • Itse tehtyjä käsityö- tai elintarvike-artikkeleita.
 • Perinnetuotteita ja kulttuurihistoriallisia artikkeleita
 • Ei massatuotantotavaraa tai muovikrääsää ”Made in China”.

Muuta tärkeää koju- ja telttamyyjille:

 • Myyjien on pukeuduttava wanhan ajan tyyliin, jolla tässä tarkoitetaan 1850–1950 -lukujen mukaisesti. Pukukoodin noudattamatta jättäminen johtaa myyntipaikan välittömään menettämiseen. Näin taataan mukava tunnelma markkinoille tuleville vierailijoille. Pukeutuminen vetää myös porukkaa kojulle.
 • Myyntikojuja on suotavaa somistaa wanhan ajan tyyliin, ja kaikkien myyntitelttojen on oltava wanhan tyylin mukaisia. Mikäli markkinoilla havaitaan teltta, joka ei sovi wanhan ajan tyyliin, myyjä menettää myyntipaikkansa välittömästi. Tähän tullaan kiinnittämään enemmän huomiota.
 • Sähköllistä paikkaa voi toivoa, mutta sähkön saanti myyntipaikalle ei missään nimessä ole itsestäänselvyys. Mahdollisesta sähkön saannista on aina neuvoteltava kojuvastaavan kanssa erikseen. Aikaisempina vuosina on sulakkeet paukkuneet, joten katsotaan ollaanko tänä kesänä opittu mitään uutta. 🙂
 • Myyjien on itse huolehdittava asianmukaiset luvat toiminnalleen. Elintarvikemyyntiä varten on tehtävä väliaikainen elintarvikkeiden myynti-ilmoitus Rovaniemen kaupungille ja arpajaisia varten on itse pidettävä huoli siitä, tarvitseeko arpajaislupaa anoa poliisilta. Anneskeluoikeudet myöskin tulee itsellä huolehtia kuntoon, kuten myös järjestyksenvalvojat omalle paikalleen, mikäli anniskelua tapahtuu. Poliisi osaa ohjeistaa tästä asiasta paremmin. Rovaniemen wanhat markkinat eivät tarkista näitä lupa-asioita, vaan luotamme, että myyjät ovat hoitaneet asiat kuntoon. Mikäli viranomainen lähestyy meitä, että tällä yrittäjällä/myyjällä ei ole luvat kunnossa, poistamme kyseisen yrittäjän/myyjän markkinoilta saman päivän aikana.

TAIDEKUJA:
Taidekujaa ei järjestetä vuonna 2020 kesällä. Taiteilijoiden tulee ostaa myyntikoju paikka.

ILMOITTAUTUMISOHJEET:

 1. TULOSTA ilmoittautumiskortti sivun oikeasta laidasta (julkaistaan toukokuun puolella) tai painamalla sivun yläreunassa olevaa linkkiä. Jos et pysty missään tulostamaan ilmoittautumiskorttia, pyydä kojuvastaavaa lähettämään sellainen sinulle postitse. Kojuvastaavan  yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista. On myös mahdollista, että lähetät skannatun ilmottautumiskortin sähköpostitse, mutta se vaatii, että se täytetään mustekynällä.
 2. TÄYTÄ ja allekirjoita ilmoittautumiskortti. Ilmoittautumiskortti on samalla sopimus, joten allekirjoittamalla sen sitoudut noudattamaan Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden sääntöjä. Allekirjoitus tulee tehdä oikealla kynällä emmekä hyväksy tietokoneellla kirjoitettua.
 3. LÄHETÄ ilmoittautumiskortti kirjepostina tai tarvittaessa skannattuna kojuvastaavalle. Yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista.
 4. ODOTA vastausta ja lue saamasi vastaus huolellisesti. Vastaus sisältää mm. laskun sekä tarkemmat ohjeet markkinoita varten. Muistathan, että Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään kokonaan talkoovoimin, joten vastauksessa saattaa ruuhkasta riippuen kestää viikosta kahteen. Mikäli kojuvastaavasta ei kuulu mitään tai et saa minkäänlaista vastausta, niin soita tai pistä sähköpostia, että mikä on tilanne. Päästään molemmat saman tien samalle viivalle tilanteen kanssa.

HINNASTO: HUOM! Hinnastoa ei ole vielä päätetty kesälle 2020. Voi muuttua!

 • Valmis myyntikoju 80€ (koko 2m x 2m x 2m. Sisältää ilmottautumismaksun ja kojun.) Lisätilan hinta 15€/m2. Lisätilalla tarkoitetaan, mikäli myyjä haluaa laittaa omia pöytiä myyntikojun/katoksen ulkopuolella.
 • Myyjän oman kojun/teltan ja lisätilan hinta määräytyy neliöiden mukaan 15€/m2 + 80€ ilmottautumismaksu. Esimerkiksi myyjä, joka haluaa tulla omalla teltalla 4m2. Hinnaksi tulee yhteensä 4 x 15€ + 80€ eli 140€. Muistutan vielä, että tänä vuonna ei saa osallistua muovisilla pop-up teltoilla vaan myyjän tulee itse rakentaa myyntipaikkansa puurakenteista. Näin saadaan markkinoiden yleisilme kuntoon. Mikäli tämä mietityttää, niin ota yhteyttä. (Poikkeustapauksia on, mutta niistä keskustellaan sitten tarkemmin. Esimerkiksi markkinoiden omat teltat, jotka ei pysyisi muuten pystyssä.)
 • Maksu on koko tapahtuman ajaksi eli kolmeksi päiväksi (pe-su) saa valmiin kojupaikan 80€:llä.

YHTEYSTIEDOT:

Annamme mielellämme lisätietoja niitä tarvitseville. Yhteydenottoa toivomme ensisijaisesti sähköpostitse.

Mikko Anetjärvi
Kojuvastaava
sähköposti: rwm.kojut@gmail.com
osoite: Kivikatu 13 A1, 96400 ROVANIEMI
Puhelin arkisin klo 10-15 num.040-2538392