Koju- ja telttapaikat

Myyntikojujen ja telttapaikkojen periaatteet:

 • Itse tehtyjä käsityö- tai elintarvike-artikkeleita
 • Perinnetuotteita ja kulttuurihistoriallisia artikkeleita
 • Ei massatuotantotavaraa tai muovikrääsää

Muuta tärkeää koju- ja telttamyyjille:

 • Myyjien on pukeuduttava wanhan ajan tyyliin, jolla tässä tarkoitetaan 1850–1950 -lukujen mukaisesti. Pukukoodin noudattamatta jättäminen johtaa myyntipaikan välittömään menettämiseen.
 • Myyntikojuja on suotavaa somistaa wanhan ajan tyyliin, ja kaikkien myyntitelttojen on oltava wanhan tyylin mukaisia. Mikäli markkinoilla havaitaan teltta, joka ei sovi wanhan ajan tyyliin, myyjä menettää myyntipaikkansa välittömästi.
 • Sähköllistä paikkaa voi toivoa, mutta sähkön saanti myyntipaikalle ei missään nimessä ole itsestäänselvyys. Mahdollisesta sähkön saannista on aina neuvoteltava kojuemännän kanssa erikseen.
 • Myyjien on itse huolehdittava asianmukaiset luvat toiminnalleen. Elintarvikemyyntiä varten on tehtävä väliaikainen elintarvikkeiden myynti-ilmoitus Rovaniemen kaupungille ja arpajaisia varten on itse pidettävä huoli siitä, tarvitseeko arpajaislupaa anoa poliisilta. ’

 

TAIDEKUJA:

Harrastaja- ja ammattitaiteilijoille (piirustus, maalaus, veisto, valokuvaus, kollaasi yms.) tarjoamme Jätkänpuistosta katutilaa. Hengentuotheet näytille ja myynthin (pariisilaistyylinen basaari), niin että henkiä salapaa taiteen määrä ja kauneus!

RWM toivoo työnäytöksiä ja tekemisen meininkiä taiteilijoilta, jotka osallistuvat markkinoille.

 

ILMOITTAUTUMISOHJEET:

 1. TULOSTA ilmoittautumiskortti sivun oikeasta laidasta. Jos et pysty missään tulostamaan ilmoittautumiskorttia, pyydä kojuemäntää lähettämään sellainen sinulle postitse. Kojuemännän yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista.
 2. TÄYTÄ ja allekirjoita ilmoittautumiskortti. Ilmoittautumiskortti on samalla sopimus, joten allekirjoittamalla sen sitoudut noudattamaan Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden sääntöjä.
 3. LÄHETÄ ilmoittautumiskortti KIRJEPOSTINA kojuemännälle tai sähköpostina taidekojuvastaavalle. Yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista.
 4. ODOTA vastausta ja LUE saamasi vastaus huolellisesti. Vastaus sisältää mm. laskun sekä tarkemmat ohjeet markkinoita varten. Muistathan, että Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään kokonaan talkoovoimin, joten vastauksessa saattaa ruuhkasta riippuen kestää viikosta kahteen.

 

HINNASTO:

 • Valmis myyntikoju maksaa 80 euroa per viikonloppu. Kojun mitat ovat n. 2m x 2m x 2m.
 • Kokonainen kojurypäs (sis. 4 kojua) Wanhalla torilla maksaa 350 euroa per viikonloppu.
 • Paikka omalle teltalle maksaa 15 euroa/m² per viikonloppu. Oman teltan kanssa saa tulla ainoastaan, mikäli teltta on wanhan ajan tyylin mukainen.
 • Paikka Taidekujalla maksaa 20 euroa henkilöltä per viikonloppu.
 • Mahdollisesta sähköstä neuvotellaan ja veloitetaan erikseen.
 • Lasku myyntipaikasta on maksettava 31.7.2017 mennessä.

 

YHTEYSTIEDOT:

Annamme mielellämme lisätietoja niitä tarvitseville. Yhteydenottoa toivomme ensisijaisesti sähköpostitse.

Heidi Hietalahti
Kojuemäntä
sähköposti: rwm.kojut@gmail.com
osoite: Yliopistokatu 1 D 113, 90570 Oulu
Paula Paavilainen
Taidekujavastaava
sähköposti: rwm.taidekuja@gmail.com
Arki-iltaisin puhelimella voi tavoitella
Paulaa numerosta 040 7604569