Koju- ja telttapaikat

11.6.2019 Markkina hulina ja suunnittelu etenee vauhdilla. Jopa, niinkin vauhdilla että kaikki Rovaniemen wanhojen markkinoiden rakentamat valmiit kojupaikat on myyty loppuun eilen illalla! Jäljellä on vielä myyntialueita, joihin myyjät/yhdistykset voivat tulla puisella kojulla.

Lisätietoa tästä voi kysellä minulta sähköpostitse rwm.kojut@gmail.com tai puhelimitse arkisin klo 10-15 numerosta 040 253 8392.

Kesäisin terveisin Kojuvastaava

———————————————————————————–

6.5.2019 Hyvää maanantaista ja keväistä huomenta. Kiireistä johtuen laitan kojuilmottautumiskortin tänne jo kello 9:00. MUISTUTAN, että kyseessä ei ole nopeus kilpailu, että kuka täyttää sen ensimmäisenä. Kojupaikat myyntiin loppuun viime vuonna vasta kesäkuun loppupuolella. Tutustu huolella ilmottautumiskorttiin ja jos et ole vielä liittynyt Rovaniemen wanhojen markkinoiden facebookiin, niin nyt kannattaa.

Painamalla alla olevaa linkkiä pystyt tulostamaan vuoden 2019 kojuilmottautumiskortin. Ehdot ja säännöt ovat samat kuin edellisenä vuonna poikkeuksena se, että tänä vuonna myyjä ei voi osallistua muovisilla pop up-teltoilla markkinoille vaan teltta rakenteet tulee olla puisia. Varatessa Rovaniemen wanhojen markkinoiden itse rakentamaa puista myyntikojua, niin viime vuoteen ei ole muutoksia.

ILMOTTAUTUMISKORTTI.PDF

Olin viime vuonna ensimmäistä kertaa kojuvastaavan roolissa ja sain tämän pestin myös tälle vuodelle, joten mukava nähdä tuttuja kasvoja viime tapahtumasta. Jos teillä tulee kysyttävää, niin laittakaa sähköpostia, koska kentät on matkapuhelimessa vähän heikohkot täällä pohjoisessa.

Ystävällisin terveisin,

Rovaniemen Wanhat Markkinat
Mikko Anetjärvi
kojuvastaava
Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla rwm.kojut@gmail.com.
Arkisin klo 10-15 numerosta 040 253 8392

www.rovaniemenwanhatmarkkinat.fi
www.facebook.com/RovaniemenWanhatMarkkinat

###########################

Vuoden 2019 ja sitä seuraaville Wanhoille markkinoille voi osallistua vain puurakenteisella myyntikojulla. Ei muovisia pop-up telttoja. Poikkeuksista neuvoteltava kojuvastaavan kanssa. Esimerkiksi myyntiautot.

———————————————————————————–

Myyntikojujen ja telttapaikkojen periaatteet:

 • Itse tehtyjä käsityö- tai elintarvike-artikkeleita
 • Perinnetuotteita ja kulttuurihistoriallisia artikkeleita
 • Ei massatuotantotavaraa tai muovikrääsää

Muuta tärkeää koju- ja telttamyyjille:

 • Myyjien on pukeuduttava wanhan ajan tyyliin, jolla tässä tarkoitetaan 1850–1950 -lukujen mukaisesti. Pukukoodin noudattamatta jättäminen johtaa myyntipaikan välittömään menettämiseen.
 • Myyntikojuja on suotavaa somistaa wanhan ajan tyyliin, ja kaikkien myyntitelttojen on oltava wanhan tyylin mukaisia. Mikäli markkinoilla havaitaan teltta, joka ei sovi wanhan ajan tyyliin, myyjä menettää myyntipaikkansa välittömästi. Tähän tullaan kiinnittämään enemmän huomiota.
 • Sähköllistä paikkaa voi toivoa, mutta sähkön saanti myyntipaikalle ei missään nimessä ole itsestäänselvyys. Mahdollisesta sähkön saannista on aina neuvoteltava kojuvastaavan kanssa erikseen.
 • Myyjien on itse huolehdittava asianmukaiset luvat toiminnalleen. Elintarvikemyyntiä varten on tehtävä väliaikainen elintarvikkeiden myynti-ilmoitus Rovaniemen kaupungille ja arpajaisia varten on itse pidettävä huoli siitä, tarvitseeko arpajaislupaa anoa poliisilta. ’

TAIDEKUJA:
Taidekujaa ei järjestetä vuonna 2019 kesällä. Taiteilijoiden tulee ostaa myyntikoju paikka.

Harrastaja- ja ammattitaiteilijoille (piirustus, maalaus, veisto, valokuvaus, kollaasi yms.) tarjoamme Jätkänpuistosta katutilaa. Hengentuotheet näytille ja myynthin (pariisilaistyylinen basaari), niin että henkiä salapaa taiteen määrä ja kauneus! RWM toivoo työnäytöksiä ja tekemisen meininkiä taiteilijoilta, jotka osallistuvat markkinoille.

ILMOITTAUTUMISOHJEET:

 1. TULOSTA ilmoittautumiskortti sivun oikeasta laidasta tai painamalla sivun yläreunassa olevaa linkkiä. Jos et pysty missään tulostamaan ilmoittautumiskorttia, pyydä kojuvastaavaa lähettämään sellainen sinulle postitse. Kojuvastaavan  yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista. On myös mahdollista, että lähetät skannatun ilmottautumiskortin sähköpostitse, mutta se vaatii, että se täytetään mustekynällä.
 2. TÄYTÄ ja allekirjoita ilmoittautumiskortti. Ilmoittautumiskortti on samalla sopimus, joten allekirjoittamalla sen sitoudut noudattamaan Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden sääntöjä. Allekirjoitus tulee tehdä oikealla kynällä emmekä hyväksy tietokoneellla kirjoitettua.
 3. LÄHETÄ ilmoittautumiskortti kirjepostina tai tarvittaessa skannattuna kojuvastaavalle. Yhteystiedot löytyvät ilmoittautumiskortista.
 4. ODOTA vastausta ja lue saamasi vastaus huolellisesti. Vastaus sisältää mm. laskun sekä tarkemmat ohjeet markkinoita varten. Muistathan, että Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään kokonaan talkoovoimin, joten vastauksessa saattaa ruuhkasta riippuen kestää viikosta kahteen.

HINNASTO:

 • Valmis myyntikoju 80€ (koko 2m x 2m x 2m. Sisältää ilmottautumismaksun ja kojun.) Lisätilan hinta 15€/m2. Lisätilalla tarkoitetaan, mikäli myyjä haluaa laittaa omia pöytiä myyntikojun ulkopuolella.
 • Myyjän oman kojun ja lisätilan hinta määräytyy neliöiden mukaan 15€/m2 + 80€ ilmottautumismaksu. Esimerkiksi myyjä, joka haluaa tulla omalla teltalla 4m2. Hinnaksi tulee yhteensä 4 x 15€ + 80€ eli 140€. Muistutan vielä, että tänä vuonna ei saa osallistua muovisilla pop-up teltoilla vaan myyjän tulee itse rakentaa myyntipaikkansa puurakenteista.

YHTEYSTIEDOT:

Annamme mielellämme lisätietoja niitä tarvitseville. Yhteydenottoa toivomme ensisijaisesti sähköpostitse.

Mikko Anetjärvi
Kojuvastaava
sähköposti: rwm.kojut@gmail.com
osoite: Kivikatu 13 A1, 96400 ROVANIEMI
Puhelin arkisin klo 10-15 num.040-2538392