Tietoa tulevan 2021 kesän RWM tapahtumasta by kojuvastaava

Morjesta kaikille.

Kesä lähestyy ja sen myötä myös Rovaniemen wanhat markkinat ja nyt tässä on ollut kysymyksenä, että järjestetäänkö markkinoita tuleva 2021 kesällä. Vielä emme pysty sanomaan tähän mitään. Tällä hetkellä kolme isoa tapahtumaa eli Ilosaarirockia Joensuussa, Provinssia Seinäjoella ja Tuska-feistivaalia Helsingissä ovat peruneet tältä kesältä toimintansa. Jukolan viestin suunnistustapahtuma Rovaniemellä suunnittelu näyttää olevan käynnissä ja he ovat muuttaneet päivämääriä tapahtumalleen. Selvittelemme ja suunnittelemme päivämääriä RWM:n tapahtuman suhteen. Tarkemmin sitten tästä tietoa kotisivuillamme ja facebookissa, kun olemme viisaampia asian suhteen.

Haluamme toteuttaa tapahtuman vastuullisesti, joten tulemme noudattamaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia suunnitellessa tulevan kesän tapahtumaa. Viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen tapahtuman järjestämisestä ja osallistujamäärästä. Seuraamme tiiviisti korona epidemian kehittymistä seuraavien kuukausien aikana. Samalla seuraamme Suomen hallituksen korona-exit-suunnitelmaa. Tällä hetkellä Aluehallintovirasto (08.04.2021) on laittanut Lapin sairaanhoidonpiirissä 20 henkilön kokoontumisrajoituksen. Tämä rajoitus on voimassa 11.5.2021 asti. Mikä rajoitus sitten tulee? Sitä jäämme odottamaan. Markkina viikonloppuna on parhaimmillaan viranomaisten mukaan käynyt 35 000 vierailijaa. Todennäköisesti tämmöistä vierailija määrää emme tule saavuttamaan tänä kesänä, mutta varmaan 20 000 on realistisempi.

Kojuilmottautumisesta ilmoittelen perinteiseen tapaan sitten kotisivuilla ja facebookissa kuten tavallisestikin. Se ei ole muuttunut. Kyselyitä on tullut ja alustavia varauksia, mutta en pysty näitä ottamaan vielä vastaan, koska en tiedä järjestämmekö tapahtumaa ja jos järjestämme, niin missä mittakaavassa ja kuinka monta kojua sitten tulee alueelle. Tilaa on rajallisesti käytössämme ja jos aluehallintovirasto sanoo, että kojujen väliin pitää jättää riittävä turvaväli, niin sehän tarkoittaa, että emme voi rakentaa niitä tiivisti toisiinsa kiinni. Noh, tämä on sitten sen ajan murhe, kun tiedetään enempi, mutta suunnittelu ja pohdinta on käynnissä kulisseissa. Tämän vuoden Rovaniemen Wanhojen markkinoiden järjestämisestä päätetään toukokuun lopussa.

Lisätietoa odotellessa olemme päättäneet tehdä tämmöisen pienen tempauksen, johon toivoisimme monia osallistujia. Rovaniemen Wanhat Markkinat ry julkaisee toukokuussa tiedotuslehtisen, joka jaetaan Rovaniemen asukkaille. Me RWM ry:n talkoolaiset haluamme kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan pitkän pandemian yli. Voitte näyttää tukenne sillä teillä on mahdollisuus osallistua omalla logolla ja yhdellä lauseella auttamaan henkisesti raskaan ajan yli.

Jaksamiskannustuksen lisäksi tuette RWM ry:n toimintaa ja osallistutte tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteen auttamiseen. Tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteena toimii yksinäisten ja varattomien ikäihmisten saattohoidon tukihenkilötoiminta (sama mikä oli viime kesänäkin, mutta ei päästy järjestämään markkinoita). Kyseisessä tukihenkilötoiminnassa osallistujat tekevät hyvää työtä vapaaehtoisesti omalla ajallaan eli he vierailevat ikäihmisten luona ja ovat läsnä heidän arjessaan, joten he tarvitsevat kyllä tukea näinä henkisesti raskaina aikoina.

Hinnat:
Yt-kumppanit ja yritykset: 100 euroa logo & kannustusviesti
Yhdistykset ja seurat: 80 euroa logo & kannustusviesti
Rwm-myyjät & yksityishenkilöt: 50 euroa kannustusteksti

Lähetä kannustusviestisi pe 7.5. mennessä osoitteeseen rillumaroi@gmail.com. Liitä mukaan myös laskutustiedot. RWM ry:n tiedotelehtinen:
Koko A4, 2 puoleinen mustavalkoinen julkaisu. Jako keskustan alueella noin 25 000 kp. Paino Popa.

Ystävällisin terveisin ja hyvää tulevaa vappua,
Rovaniemen Wanhat Markkinat
Mikko Anetjärvi
Kojuvastaava
Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla.
Arkisin klo 10-15 numerosta 040 323 5444 (Huom. uusi puhelinnumero)
www.rovaniemenwanhatmarkkinat.fi
www.facebook.com/RovaniemenWanhatMarkkinat

 

Katso uutislähetys korsu-lavalta

Uutisankkurina Johan-Eerik Kukko ja studiossa teknikkona Samuli Valkama.


Rovaniemen Wanhoja Markkinoita ei järjestetä tänäkään vuonna elokuussa Vuodesta 2009 Jätkänpuistossa ja vanhalla torilla järjestettyjä Rovaniemen Wanhoja Markkinoita ei järjestetä 14.–16.8. Rovaniemen Wanhat Markkinat ry:n hallitus päätti toukokuun lopussa, ettei Rovaniemen Wanhoja Markkinoita järjestetä vuonna 2021. Talkoolaiset tekevät vuosittain ison työn tapahtuman rakentamiseksi ja ison tapahtuman turvallisuuden takaaminen on rakasta ja haastavaa talkoovoimin. Sadat talkoolaiset rakentavat markkinatapahtuman ja tapahtuman toteuttaminen täysimittaisena vaatisi kahden kuukauden työpanoksen. Yli 30 000 henkilöä yhden viikonlopun aikana keräävän tapahtuman järjestämisen sijaan yhdistyksen hallitus päätti pienimuotoisemman tapahtuman järjestämisestä tänä vuonna, jota on pandemiatilanne huomioiden helpompi hallita. RWM ry järjestää pienimuotoisemman tapahtuman Sampoaukiolla lauantaina 14.8. klo 12–18. Erityisesti lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa paikan päällä on esityksiä, esiintyjiä ja perinnepelejä, karuselli, kasvomaalauksia, klovneja, räiskäleitä, popcorneja ja hattaraa. Yhdistys keskustelee vielä iltatapahtuman järjestämisestä kyseisenä lauantaina.Syksyllä 29.10. Rovaniemen teatterin Saivo-salissa järjestetään RWM-hehkutusiltamat. Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään elokuussa 2022 kolmipäiväisenä tapahtumana jollaisena se on totuttu tuntemaan markkinakojuineen ja esityksineen. Hyväntekeväisyyskohteena vuonna 2022 toimii yksinäisten ja varattomien vanhusten saattohoitotyö.Katso Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden uusin korsu-uutislähetys jossa kerrotaan tarkemmin tämän vuoden markkinasuunnitelmista. ... See MoreSee Less

2 kuukautta sitten  ·  

Tänään ilmestyi Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden tiedotelehtinen. Kolahtiko sinunkin postiluukusta kuvassa näkyvä tervehdys? Kiitos kaikille lehtisen toteuttamiseen osallistuneille! ... See MoreSee Less

2 kuukautta sitten  ·  

Rovaniemen Wanhat Markkinat ry julkaisee toukokuussa tiedotuslehtisen.Met RWM ry:n talkoolaiset haluamme kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan pitkän pandemian yli. Näyttäkää tukenne sillä teillä on mahdollisuus osallistua omalla logolla ja yhdellä lauseella auttamaan henkisesti raskaan ajan yli. Jaksamiskannustuksen lisäksi tuette RWM ry:n toimintaa ja osallistutte tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteen auttamiseen. Tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteena toimii saattohoidon tukihenkilötoiminta. Hinnat:Yt-kumppanit ja yritykset100 euroa logo & kannustusviestiYhdistykset ja seurat80 euroa logo & kannustusviestiRwm-myyjät & yksityishenkilöt50 euroa kannustusteksti Lähetä kannustusviestisi pe 7.5. mennessä osoitteeseen rillumaroi@gmail.com. Liitä mukaan myös laskutustiedot. Tämän vuoden Rovaniemen Wanhojen markkinoiden järjestämisestä päätetään toukokuun lopussa. RWM ry:n tiedotelehtinen:Koko A4, 2 puoleinen mustavalkoinen julkaisuJako keskustan alueella noin 25 000 kplPaino PopaRillumarei hei hei! ... See MoreSee Less

3 kuukautta sitten  ·  

Rillumararijo

Rillumaroi