Tietoa tulevan 2021 kesän RWM tapahtumasta by kojuvastaava

Morjesta kaikille.

Kesä lähestyy ja sen myötä myös Rovaniemen wanhat markkinat ja nyt tässä on ollut kysymyksenä, että järjestetäänkö markkinoita tuleva 2021 kesällä. Vielä emme pysty sanomaan tähän mitään. Tällä hetkellä kolme isoa tapahtumaa eli Ilosaarirockia Joensuussa, Provinssia Seinäjoella ja Tuska-feistivaalia Helsingissä ovat peruneet tältä kesältä toimintansa. Jukolan viestin suunnistustapahtuma Rovaniemellä suunnittelu näyttää olevan käynnissä ja he ovat muuttaneet päivämääriä tapahtumalleen. Selvittelemme ja suunnittelemme päivämääriä RWM:n tapahtuman suhteen. Tarkemmin sitten tästä tietoa kotisivuillamme ja facebookissa, kun olemme viisaampia asian suhteen.

Haluamme toteuttaa tapahtuman vastuullisesti, joten tulemme noudattamaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia suunnitellessa tulevan kesän tapahtumaa. Viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen tapahtuman järjestämisestä ja osallistujamäärästä. Seuraamme tiiviisti korona epidemian kehittymistä seuraavien kuukausien aikana. Samalla seuraamme Suomen hallituksen korona-exit-suunnitelmaa. Tällä hetkellä Aluehallintovirasto (08.04.2021) on laittanut Lapin sairaanhoidonpiirissä 20 henkilön kokoontumisrajoituksen. Tämä rajoitus on voimassa 11.5.2021 asti. Mikä rajoitus sitten tulee? Sitä jäämme odottamaan. Markkina viikonloppuna on parhaimmillaan viranomaisten mukaan käynyt 35 000 vierailijaa. Todennäköisesti tämmöistä vierailija määrää emme tule saavuttamaan tänä kesänä, mutta varmaan 20 000 on realistisempi.

Kojuilmottautumisesta ilmoittelen perinteiseen tapaan sitten kotisivuilla ja facebookissa kuten tavallisestikin. Se ei ole muuttunut. Kyselyitä on tullut ja alustavia varauksia, mutta en pysty näitä ottamaan vielä vastaan, koska en tiedä järjestämmekö tapahtumaa ja jos järjestämme, niin missä mittakaavassa ja kuinka monta kojua sitten tulee alueelle. Tilaa on rajallisesti käytössämme ja jos aluehallintovirasto sanoo, että kojujen väliin pitää jättää riittävä turvaväli, niin sehän tarkoittaa, että emme voi rakentaa niitä tiivisti toisiinsa kiinni. Noh, tämä on sitten sen ajan murhe, kun tiedetään enempi, mutta suunnittelu ja pohdinta on käynnissä kulisseissa. Tämän vuoden Rovaniemen Wanhojen markkinoiden järjestämisestä päätetään toukokuun lopussa.

Lisätietoa odotellessa olemme päättäneet tehdä tämmöisen pienen tempauksen, johon toivoisimme monia osallistujia. Rovaniemen Wanhat Markkinat ry julkaisee toukokuussa tiedotuslehtisen, joka jaetaan Rovaniemen asukkaille. Me RWM ry:n talkoolaiset haluamme kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan pitkän pandemian yli. Voitte näyttää tukenne sillä teillä on mahdollisuus osallistua omalla logolla ja yhdellä lauseella auttamaan henkisesti raskaan ajan yli.

Jaksamiskannustuksen lisäksi tuette RWM ry:n toimintaa ja osallistutte tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteen auttamiseen. Tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteena toimii yksinäisten ja varattomien ikäihmisten saattohoidon tukihenkilötoiminta (sama mikä oli viime kesänäkin, mutta ei päästy järjestämään markkinoita). Kyseisessä tukihenkilötoiminnassa osallistujat tekevät hyvää työtä vapaaehtoisesti omalla ajallaan eli he vierailevat ikäihmisten luona ja ovat läsnä heidän arjessaan, joten he tarvitsevat kyllä tukea näinä henkisesti raskaina aikoina.

Hinnat:
Yt-kumppanit ja yritykset: 100 euroa logo & kannustusviesti
Yhdistykset ja seurat: 80 euroa logo & kannustusviesti
Rwm-myyjät & yksityishenkilöt: 50 euroa kannustusteksti

Lähetä kannustusviestisi pe 7.5. mennessä osoitteeseen rillumaroi@gmail.com. Liitä mukaan myös laskutustiedot. RWM ry:n tiedotelehtinen:
Koko A4, 2 puoleinen mustavalkoinen julkaisu. Jako keskustan alueella noin 25 000 kp. Paino Popa.

Ystävällisin terveisin ja hyvää tulevaa vappua,
Rovaniemen Wanhat Markkinat
Mikko Anetjärvi
Kojuvastaava
Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla.
Arkisin klo 10-15 numerosta 040 323 5444 (Huom. uusi puhelinnumero)
www.rovaniemenwanhatmarkkinat.fi
www.facebook.com/RovaniemenWanhatMarkkinat

 

Katso uutislähetys korsu-lavalta

Uutisankkurina Johan-Eerik Kukko ja studiossa teknikkona Samuli Valkama.


Palataan hetkeksi viikon takaisin tunnelmiin ja Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden hehkutus iltamiin ravintola Valdemariin. Wanhoja Markkinoita ei tänä vuonna järjestetty, mutta syksyisessä tukitapahtumassa hehkutettiin ensi vuotta ja korostettiin hyväntekeväisyyden tärkeyttä. Tilaisuudessa myös Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden hyväntekeväisyyskohde esitteli toimintaansa. Markkinoiden hyväntekeväisyyskohteena toimii tänä vuonna, ja samalla myös ensi vuonna, yksinäisten ja varattomien vanhusten saattohoitotyö. Saattohoidon tukihenkilötoiminnan järjestävät yhteistyössä Rovaniemen seurakunnan diakoniatyö ja sairaalasielunhoito, Rovaniemen kaupungin ikäihmisten palvelut ja Pohjois-Suomen syöpäyhdistys ry:n saattohoidon tukihenkilötoiminta.Illan aikana esiintyivät Sapphire Sisters, Wuthering Pines, Seitsenvuori ja Johnny Pallari Special. Rovaniemen Wanhoja Markkinat -tapahtumaa järjestää RWM ry. Yhdistys on saanut tukea toimintaansa ja tapahtumien järjestämiseen Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnalta.Kuvat: Veronika Mella ... See MoreSee Less

3 kuukautta sitten  ·  

Palataan hetkeksi elokuisiin tunnelmiin kun Rovaniemen Wanhat Markkinat järjesti Sampoaukiolla lauantaina 14.8. katukarnevaalin lapsiperheille. Tarjolla oli ohjelmaa joka lähtöön. Kuvat: Oona Karoliina. ... See MoreSee Less

4 kuukautta sitten  ·  

Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden pikkunen Rillumarei-karnevaali lapsille ja lapsiperheille Sampoaukiolla lauantaina 14.8.RWM ry järjestää pienimuotoisen rillumarei katukarnevaali-tapahtuman Sampoaukiolla lauantaina 14.8. klo 12–18. Erityisesti lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa paikan päällä on musiikkiesityksiä, onnenpyörä, polkuauto, perinnepelejä, karuselli, kasvomaalauksia, walokuvauskoju, wanha paloauto, laku- ja karkkikoju, parkulaattori, ilmapalloja, makkaraa, räiskäleitä ja popcorneja. Musiikista vastaavat muun muassa Leo Vierelä ja Seitsenvuori. Avajaisfanfaarin esittävät Saana ja Sandra. Neuvokkaan pellet Lele ja Juli tarjoavat pienimuotoisen pelle-esityksen lapsille ja lapsenmielisille klo 12. Lisäksi tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteena toimiva saattohoidon tukihenkilötoiminta esittäytyy. Markkinatilaisuuden juontaa J-E. Kukko. RWM ry haluaa järjestää korvaavan tapahtuman koska Wanhoja Markkinoita ei tänä vuonna pandemiatilanteen vuoksi voida järjestää. Haluamme muistaa kaupunkilaisia lauantaina 14.8. järjestettävällä tapahtumalla, sekä kerätä varoja tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteelle. Lisäksi haluamme muistuttaa, että koko kansan kulttuurihistoriallinen katutapahtuma Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestetään 19.-22.8.2022 vanhalla torilla, Jätkänpuistossa ja Sampoaukiolla. RWM ry huomio vallitsevan pandemiatilanteen tarjoamalla paikalla käsidesiä, maskeja sekä pitämällä huolen että turvavälejä noudatetaan. ... See MoreSee Less

5 kuukautta sitten  ·  

Rillumararijo

Rillumaroi